Dvije, tri  o ekologiji.

Živimo u modernom svijetu koji se vrti oko svojih pravila. Što znači da se naš boljitak i progres zasniva na potrošnji. Potrošnja dovodi do veće konzumacije proizvoda i usluga što dovodi do povećanja opsega otpada.
Zato se moderni svijet nužda u pametnom zbrinjavanju otpada i recikliranju.

Mi imamo sreću da smo dio industrije koja je vodeća u recikliranju!

  1. Papir voli drveće. A europske šume, iz kojih se proizvodi papir koji koristimo u tisku i printanju rastu stopama 1500 nogometnih igrališta na dan!
  2. Revolucija papira. 72% (A to je blizu teoretskog maksimuma!) papira i papirnate ambalaže se reciklira. A to je jedna od najvećih stopa u EU
  3. Energija papira. 60% energije koja se koristi u proizvodnji papira i ambalaže u Europi dolazi iz obnovljivih izvora.
(Izvor: https://lovepaper.org/ 2.1.2021.g.)

Radimo sve što je u našoj realnoj moći kako bi se odgovorno ponašali prema otpadu koji stvaramo kako bi mogli izvršiti našu uslugu vama, našim klijentima. U ponudi imamo papirnate i platnene vrećice koje polako istiskuju plastične.
Moramo priznati kako praktički nemamo otpada koji moramo odložiti u spremnik za komunalni otpad. Velika većina našeg otpada se svodi na papir, plastiku, staklo ili metal koji odlažemo u odgovarajuće spremnike. Elektroniku i sav ostali otpad koji se ne može sortirati, odlažemo uz pomoć tvrtki za zbrinjavanje elektronskog otpada i ostalih specijaliziranih organizacija.
K tome koristimo papir sa certifikatima koji dokazuju porijeklo papira koji dolazi iz šuma kojima se upravlja na održivi način.

(Za više informacija skoknite na naš blog i članak: Papir i printanje zagađuje? )