3 min čitanja
27 Dec
27Dec

Zvuči li vam izraz "vaš dom je odraz vašeg stila i ukusa", kao kliše? Ponekad se pretjerano koristi, ali svakako je istinit.

Svatko je zanimljiv na svoj način i ima nešto jedinstveno i unikatno za ponuditi. No kako prikazati svoju svoju zabavnu stranu bez interakcije sa drugima? Dodavanjem malo boja svojim inače monotonim zidovima.

 Ali kad jednom odlučite ukrasiti svoje obične zidove i zakoračite u svijet dekora, deseci opcija mogu zbuniti i najiskusnije na tom području. Slike, tapete,  okviri za fotografije, svakakvi drugi dekori - tržište je preplavljeno sa raznim ukrasnim predmetima. Uz toliko izbora, velike su šanse za pogrešku.

 No, ne brinite! Ovdje smo da vam pomognemo! 

Prikazivanje uokvirenih fotografija možda je stari koncept, ali zato ima šarma. Zato, postanite dio  trenda modernog dizajna sa printom na platno. Naši prilagođeni i pristupačni otisci na platnu idealan su način da uljepšate svoj dom.

Što je print na platno ili canvas?

izvor slike: Pinterest

Kao što naziv implicira, ispis na platnu odnosi se na ispis fotografija na platnu pomoću printera velikog formata koristeći dugotrajne solventne tinte. Platno se kasnije razvlači na za to pripremljene letvice i uokviruje.

Nakon toga svoj zid možete ukrasiti odabranim otisnutim slikama na platnu i tako oživjeti prostor. 

Možete tvrditi da se fotografije lako mogu digitalno ispisati, a akril ili metal su prikladni mediji za ispise. Ipak, predlažemo da pročitate dolje navedene točke. Dat će vam uvid u to zašto su otisci na platnu briljantno rješenje za uređenje svakog doma ili ureda.

1. Dugotrajna opcija

Ne idu sve slike na zidove. Izlažu se samo fotografije koje su nezaboravne i imaju neku sentimentalnu vrijednost. Naravno, želite ih sačuvati što duže možete.
To se upravo može napraviti tako što napravite otisak na canvas!

Platna su uglavnom izrađena od visokokvalitetnih materijala. Ispis uspomena na njemu znači da ih spremate  za godine koje dolaze.Također možete odabrati platno za ispis inspirativnih citata ili dobiti panoramski pogled na svoj omiljeni krajolik. Bez obzira na to što odaberete za platno, otisak će biti dugotrajan.


2.Tisak u muzejskoj kvaliteti

Zar ne smatrate da su muzejske slike lijepe i otmjene? Sada možete ukrasiti svoj dom ispisima gotovo iste kvalitete.

Ispisi na platnu pružaj nevjerojatan završni izgled i udahnjuje život vašoj fotografiji. Ovi su otisci nadaleko hvaljeni jer su im nijanse oštre. Postavljanje ovih otisaka u vaš dekor nadopunit će  će vaš dom.

Evo savjeta! Mješavina tople i hladne rasvjete dat će umjetnički učinak. 

Bilo da objesite  ispisani canvas u dnevnoj sobi ili ih stavite na police u spavaćoj sobi, vaše će fotografije dodati dadati vrijedan sadržaj vašem domu.

3. Dolaze u svim oblicima i veličinama

Kad kažemo da slike na platnu dolaze u svim oblicima i veličinama, doslovno mislimo na SVE.

Možda će vam se svidjeti ispisi različitih veličina za različite zidove ili želite postaviti slike različitih oblika. Tisak na platnu je odgovor jer je svestran.

Otisci na platnu jedinstveni su i nude velik izbor boja i fleksibilnost veličina. Možete odabrati fotografiju ili krajolik i podijeliti otisak na platnu u nekoliko dijelova. Druga ideja je odabrati panoramski pogled.

Štoviše, otisci na platnu su lagani. Možete jednostavno transformirati svoj najbolje proživljeni trenutak na velikom platnu veličine zida. Zamislite da svoju omiljenu uspomenu imate kao zidnu pozadinu. Imat ćete fantastičnu zidni ukras koja samo daje iluziju težine.

S druge strane, svoje fotografije možete isprintati i na manjem platnu. Držite ih na noćnom ormariću ili ih stavite na kuhinjske plohe kako biste oživjeli prostor.


4. Manje stresa za oči

Ne stvara li vam oči stres kada se divite lijepoj slici ili slici iza stakla? Pogotovo kada su te fotografije smještene u područjima s jakim svjetlom.

Da, odsjaj vam može umarati oči!

Najbolji dio ispisa na platnu je taj što štiti vaše oči od refleksije. Ne morate stavljati dodatni pritisak na oči dok gledate na svoje ukrašene zidove. 

Možete ispisati svoje črčkarije, crteže, škrabotine, citate ili citate iz Biblije. Možete ih čitati kad god želite, a da pritom ne naprežete oči. Nije li to sjajno?! 

5. Dobar kao pravi

Slike ne mogu zamijeniti stvarno iskustvo. Ali dobra slika kvalitetno otisnuta  može vas vratiti u vaš nezaboravni dan i ponovo možete proživjeti dragocjene trenutke. 

Još jedna prednost otisaka na platnu jest da su jednako dobri kao i originali. Boje su žive, a tisak je s oštrom završnom obradom. Dok platno vašem dekoru daje “vau” faktor, ono ima još jednu prednost. Također se možete prisjetiti svojih praznika ili dostignuća. 

6. Razumna cijena

Znamo da su troškovi života eksponencijalno porasli u posljednjih nekoliko godina. Dakle, zašto ne biste htjeli kupiti nešto izvrsno, a opet pristupačno?

Tisak na canvas nudi kombinaciju delikatnih boja i elegancije, a izgleda fantastično. Ali najbolji dio je taj što ne morate bankrotirati kako bi si priuštili vrhunsko iskustvo.

Kada počnete renovirati svoj dom, obično na kraju platite više od proračuna. Otisci na platnu razumna su opcija koja daje dodatnu vrijednost vašem prostoru, a ne morate raditi kompromise i možete istaknuti svoje zidove.

7. Osviježite svoj prostor

Pogledajmo još jednu prednost ukrašavanja vaših zidova otiscima na platnu.

Dom je mjesto gdje provodimo puno vremena. Kako bi bilo da ga učinite svjetlijim, ali življim?

Zidovi ukrašeni printom na platnu daju boje crno-bijelom prostoru. Oni osvjetljavaju područje i čine ga primamljivijim.

Odaberite prirodne krajolike, motivacijske citate ili fotografije svoje djece. Možete brzo transformirati gotovo sve na platnu i dotjerati svoj prostor.

8. Atrakcija 

Jeste li primijetili da vam jedan ukrasni komad u hotelima s pet zvjezdica ili otmjenim kafićima uvijek privuče pažnju? To je zato što dizajneri interijera stvaraju središnju točku.

Pogodite što; s ispisom na platnu, možete učiniti isto i kod kuće.

Preobrazite svoju omiljenu obiteljsku sliku ili privlačan trenutak na ogromnom platnu. Postavite ga na glavni zid svoje dnevne sobe i postat će središte pozornosti. 

9. Ispis na zahtjev

Dobra vijest je da možete dobiti gotovo sve otisnuto na platnu.


Gornja slika je crtež malog djeteta koji su roditelji sačuvali ispisavši ga na platnu. Možete učiniti isto ili biti kreativni i dobiti različite stvari otisnute na platnu.

Na primjer, pretpostavimo da ste zubar. U tom slučaju možete dobiti “različite savjete za oralnu higijenu” ili 3D sliku prije i poslije kamenca u vašoj čekaonici. Kozmetičari mogu privući kupce otiscima šminke i frizura na platnu.

Također možete dobiti kartu svog omiljenog grada ili poredak zvijezda na određeni dan.

Izbori su beskrajni!

Zaključak je da je tisak na platnu svestran. Omogućuje vam transformaciju svega i svačega na platnu.

10. Ekološki prihvatljiv

Uvjereni smo da pokušavate svesti upotrebu ne ekoloških materijala na najmanju moguću mjeru i pokušavate postati ekološki prihvatljiviji. Tisak na platnu je rješenje koje ste tražili.

Materijali  koji se koriste za izradu platna su upravo takvi, što znači da ne koristite nikakva vlakna koja se ne mogu reciklirati.

Nije li to sjajno rješenje za ukrašavanje zidova?


11. Lako održavanje

Uređenje doma može se činiti kao jednokratan posao. Međutim, znamo da se morate svakodnevno brinuti o njemu kako biste ga održali. Ali tko ima vremena i energije za to?

Ispis na platnu pravi je put. Lako se održava. Ne zahtijeva da povremeno prskate po staklu okvira. Dovoljno je redovito brisati platno suhom krpicom; bit će kao nov.

Osim toga, možete ih jednostavno objesiti ili postaviti na police. Ne trebaju vam neki potporni predmeti da ih zadržite na mjestu.

Evo još jedne prednosti platna: ne morate svako malo obnavljati otisak. Dugo će biti svjež kao nov.


ZAKLJUČAK

Nate Berkus, poznati američki dizajner interijera, rekao je: "Vaš dom bi trebao pričati priču o tome tko ste i biti zbirka onoga što volite." Nema razloga da pričate dosadnu priču kroz suhe i neukrašene zidove.

Otisci na platnu mogu magično oživjeti vaš dom. Stoga odaberite svoje nezaboravne slike i uljepšajte svoje zidove i dom.

A svoj otisak na platnu možete naručiti ovdje: https://www.omexprint.com/webshop-online-narud%C5%BEba-printanja-digitalnog-tiska-i-fotokopiranja/print-na-platno